24 December 2010

Assalamualaikum Adik..Abang Nak Interview Sikit Boleh Tak ?erkk =.='

*pada suatu hari yg indah setalah mendapat result PMR*


Encik Wartawan; Assalamualaikum adik..adik antara pelajar pelajar yang dapat 9A tadi kerk?

Aku; Waalaikusalam. em emm a'a *dengan muka bangga bajet bagus sikit

Encik Wartawan; huwaaa.tahniah tahniah. bangga mak Bapak adik. Abang nak interview sikit boleh ?

Aku; erkk ? inteview  oouhh.boleh boleh heehe.

Encik Wartawan; Nama adik ?

Aku; Amirah Mohammad Ariff

Encik Wartawan; Terima kasih :) Ni abang nak tanya ni. Macam mana adik bolah dapat result baik camni ek? apa rahsia adik ?

Aku; ouhh.saya belajar macam biasa je. tapi belajar saja tak cukup. Saya pegang prinsip Usaha dan Tawakkal. InsyaAllah kita akan berjaya dunia n akhirat.

Encik Wartawan; oo. Adik ada ambil tuisyen apa2 ke? kelas tambahan maybe?

Aku; erkk.tak ponn. Saya bergantung pada tuisyen sekolah jea.

Encik Wartawan; Ooo..tuisyen tu wajib pada warga Sharodz ke ?

Aku; ekh..taklaah., *hapelaa.takkan macik kantin pon nak pegi tuisyen kot* Yang duduk asrama je wajib.Outsider tak ambil pun takpe.

Encik Wartawan; Ooo.adik duduk asrama la?

Aku; a'a.hehhe.

Encik Wartawan; So lepas ni adik nak stay kat sekolah ni ke or ada perancangan sendiri nak pindah sekolah yang lebih baik ?

Aku; erkk.Ofcourse tidak. Saya stay kat sini.

Eencik Wartawan; kenapa?

Aku; umm.Saya sayang kan sekolah ni.Futhermore, sekolah ni dah banyak berjasa pada saya. Tak salahkan kalau saya nak harumkan nama sekolah ni SPM nanti. *kecinkk*

Encik Wartawan; bagus la adik ni. so adik cita cita nak jadik apa?

Aku; Doktor insyaAllah

Encik Wartawan; ramai betul kat sekolah ni nak jadik doc ek.umm so adik ambil Sains la lepas ni?

Aku; Ofcourse laaa. *takkan nak ambik Sastera pulok kalo nak jadik doctor ?erkk*

Encik Wartawan; erkk.adik agkt sikit slip periksa tuh abang nak ambil gambar.senyummm :))

Aku; umm umm ? ouhh *this is da best part nganngaa* oke. Abg daripada mana ni ?

Encik Wartawan; ouhh abang dari media Melaka hari ini

Aku; ouuhh.*pikir kot magazine GLAM :P hahaha ?*

Encik Wartawan; okay terima kasih adik.teruskan usaha utk SPM.nanti boleh jumpa abg lagik

Aku; Sama-sama, happy to help :) Thank you to you too!

Kesokkan harinya selpas bangun tido kira kira jam sepuluh pagi *taksemengah betul anak dara*



Photobucket

frust menonggeng jugakla gambar i tak masuk..penat i senyum kambing ok :'(((
.oke sape dapat carik name aku aku bagi eskrem :P

Congrats rakan2 seperjuangan aku budak Sharodz. masuk paper, Astro awani, Metro, n Melaka FM. we really rock the media yehh :)

bye :)

Post a Comment